Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-25 04:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/malin-ullgren-det-ar-valdet-och-inte-den-politiska-analysen-som-utgor-lockelsen/

KULTUR

Malin Ullgren: Det är våldet och inte den politiska analysen som utgör lockelsen

En sak ska klarläggas, till att börja med: själva upplägget för ”Uppdrag gransknings” tvådelade program om först nazister, sedan om militant vänster, är djupt försåtligt. Över hela Europa sker en högerradikalisering som vi inte på länge sett maken till, med högerextremistisk och nazistisk representation i parlamenten. Det händer utanför Sverige, och det händer i Sverige. Det innebär en ideologisk inriktning på hat – ett hat som i stort sett riktas mot alla som inte är vita, konservativa kristna män. Detta hat är bärande i de politiska manifesten.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.