Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-29 07:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/man-ska-skratta-sa-man-far-ont-i-magen-och-tanka-sa-man-far-ont-i-hjarnan/

KULTUR

”Man ska skratta så man får ont i magen och tänka så man får ont i hjärnan”

Kakan Hermansson om sin programledarkollega Soran Ismail: ”Han är en av få män som genom det förtryck han själv utsätts för förstår förtrycket av kvinnor. Han tar både i sin person och i offentligheten ganska mycket ansvar och är en bra förebild för killar.”
Kakan Hermansson om sin programledarkollega Soran Ismail: ”Han är en av få män som genom det förtryck han själv utsätts för förstår förtrycket av kvinnor. Han tar både i sin person och i offentligheten ganska mycket ansvar och är en bra förebild för killar.” Foto: Eva Tedesjö

Soran Ismail vill bara ta en öl och koppla av. Men ständigt kommer SD-väljare fram och snackar. Med bitsk kvickhet och vass argumentation har komikern blivit en symbol för en ung antirasistisk kamp, inte minst efter den beryktade ”järnrörsskandalen”. 26-åringen ser humorn som en öppning, en chans att påverka. Oftast övertygar han sina meningsmotståndare.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.