Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-29 08:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/man-ska-skratta-sa-man-far-ont-i-magen-och-tanka-sa-man-far-ont-i-hjarnan/

Kultur

”Man ska skratta så man får ont i magen och tänka så man får ont i hjärnan”

Kakan Hermansson om sin programledarkollega Soran Ismail: ”Han är en av få män som genom det förtryck han själv utsätts för förstår förtrycket av kvinnor. Han tar både i sin person och i offentligheten ganska mycket ansvar och är en bra förebild för killar.”
Kakan Hermansson om sin programledarkollega Soran Ismail: ”Han är en av få män som genom det förtryck han själv utsätts för förstår förtrycket av kvinnor. Han tar både i sin person och i offentligheten ganska mycket ansvar och är en bra förebild för killar.” Foto: Eva Tedesjö

Soran Ismail vill bara ta en öl och koppla av. Men ständigt kommer SD-väljare fram och snackar. Med bitsk kvickhet och vass argumentation har komikern blivit en symbol för en ung antirasistisk kamp, inte minst efter den beryktade ”järnrörsskandalen”. 26-åringen ser humorn som en öppning, en chans att påverka. Oftast övertygar han sina meningsmotståndare.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in