Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Manifestation mot nazism under Bokmässan

Foto: Roger Turesson

Tidskriften Författaren bjuder in till en manifestation mot nazism i samband med bokmässan i Göteborg. Detta som svar på att nazistiska NMR tilldelats demonstrationstillstånd.

Förra veckan kunde DN rapportera att nazistiska Nordiska motståndsrörelsen tillåts demonstrera i samband med bokmässan i Göteborg. Bland annat tillåts de passera stadens synagoga, där samtidigt den judiska helgdagen Jom kippur högtidlighålls.

Läs mer: "Nazister får demonstrera under bokmässan"

Nu meddelar tidskriften Författaren att de, i samverkan med bland annat Domkyrkoförsamlingen och Stiftelsen Torgny Segersteds minne, arrangerar en kulturell samling under parollen "Stå upp för människovärdet!" Manifestationen äger rum den 30 september vid stadens domkyrka och författare som Ola Larsmo, Karolina Ramqvist och Anneli Jordahl kommer att läsa gamla och nya antinazistiska texter.

Läs mer: "Klantigt polisen, ni missar flera av nazisternas måltavlor"

"Vi vill ingjuta mod och visa medkänsla i en tid när etnicitet, kön, religion och andra skillnader mellan människor ursäktar hat och våld och utnyttjas för att bygga murar mot främlingen som är min nästa", skriver Författaren i pressutskicket.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.