Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-21 23:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/margaret-atwoods-forfattarsamtal-livesands-pa-svenska-biografer/

Kultur

Margaret Atwoods författarsamtal livesänds på svenska biografer

Margaret Atwood. Foto: Darren Calabrese/AP

Ett samtal med författaren Margaret Atwood, med anledning av hennes uppföljare till ”Tjänarinnans berättelse”, kommer att livesändas över hela världen – och på svenska biografer.

Rätta artikel

Den 10 september i år kommer Margaret Atwoods uppföljare till ”Tjänarinnans berättelse”, ”The testaments” (på svenska döpt till ”Gileads döttrar”), ut över hela världen.

Samma dag hålls ett författarsamtal med författaren till den klassiska dystopiska romanen i London – som livesänds på ett flertal biografer runt om i Sverige.

– Jag är mycket glad över att lanseringen av ”The testaments” inte bara sker i London den 10 september, utan också direktsänt på över 1.000 biografer i hela världen. Jag kan inte vara fysiskt på alla platser samtidigt, men jag ser fram emot att nå så många läsare via bioduken, säger Margaret Atwood i ett pressmeddelande.

Läs mer: Fem viktiga skillnader mellan romanen och tv-serien ”The handmaid’s tale”

Det är Folkets hus och parker, i samarbete med Norstedts som ger ut uppföljaren, som arrangerar de svenska visningarna av författarsamtalet. Förutom intervjun med Margaret Atwood kommer flera skådespelare att läsa högt ur den nya romanen.

”Tjänarinnans berättelse” från 1985 blev tv-serie 2017 under namnet ”The handmaid’s tale”. I Sverige har serien sänts på HBO Nordic och i SVT.