Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-17 09:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/martin-aagard-fortsatter-pa-aftonbladet-kultur/

Kultur

Martin Aagård får fortsätta på Aftonbladet Kultur

Martin Aagård
Martin Aagård Foto: Henrik Montgomery/TT

Aftonbladets tidigare biträdande kulturchef Martin Aagård får fortsätta på kulturredaktionen tills vidare – men i en annan roll än tidigare. 

– Vi ska rekrytera en ny biträdande kulturchef, skriver kulturchef Karin Pettersson till DN.

I torsdags uppgav Aftonbladets biträdande kulturchef Martin Aagård att han fått sparken från kulturredaktionen. Orsaken var enligt Martin Aaagård att den tillträdande, nya kulturchefen Karin Pettersson ville rekrytera en ny biträdande kulturchef.

– Hon tycker att redaktionen är för homogen och har jobbat ihop för länge. Hon vill rekrytera en yngre person med ett annat nätverk, och hon tycker att hennes och min profil är alldeles för lika varandra. Det är vad hon har sagt till mig, sa Martin Aagård till DN.

Karin Pettersson ville inte kommentera uppgifterna.

– Jag håller på att fundera över hur redaktionen ska fungera och vem som ska göra vad, sa hon till DN, med hänvisning till att hon skulle börja först på måndag.

I torsdags eftermiddag förra veckan skulle Martin Aagård ha ett möte med chefredaktör Lena K Samuelsson om sin framtid på tidningen. Vad som blev sagt är inte känt, men enligt uppgifter till DN spelade facket en roll i den fortsatta processen.

Nu har Karin Pettersson tillträtt, och Martin Aagård är kvar. I dagens pappersutgåva av Aftonbladet kan läsarna ta del av en kulturartikel han skrivit om försvarsminister Peter Hultqvists roll som ledarskribent

I ett mejl till DN bekräftar Karin Pettersson att Martin Aagård får fortsätta på kulturredaktionen och att det är en permanent lösning. Vilken roll han får är än så länge oklart. Planerna på att tillsätta en ny biträdande kulturchef kvarstår:

”Jag kan bekräfta att Martin A aldrig lämnat kulturredaktionen, att han blir kvar på kulturen, och att vi ska rekrytera en ny biträdande kulturchef”, skriver Karin Pettersson.

Också Martin Aagård bekräftar uppgifterna om att han får vara kvar på kulturredaktionen tills vidare, i ett sms till DN.

DN har även sökt Lena K Samuelsson och Aftonbladets fackordförande Johan Stambro.

Läs mer: 

Aftonbladets biträdande kulturchef: ”Jag har fått sparken från kulturredaktionen” 

Karin Pettersson ny kulturchef på Aftonbladet  

Åsa Linderborg slutar som kulturchef på Aftonbladet