Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Martin Jönsson till Dagens Nyheter

Dagens Nyheter förstärker redaktionsledningen med en ny funktion: redaktionell utvecklingschef. På den posten tillträder i mars Martin Jönsson, i dag digital direktör på Sveriges Radio.

Uppdraget innebär att driva den digitala transformationen av Dagens Nyheters journalistiska innehåll: att identifiera och genomföra förändringar av arbetssätt, redaktionella system, journalistik och presentation.

– Martin Jönsson har gedigen kunskap om såväl publicistik som digitalisering. Jag är väldigt glad att han börjar arbeta hos oss, säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski.

Martin Jönsson kommer närmast från Sveriges Radio och har tidigare varit bland annat redaktionschef och ansvarig utgivare på Svenska Dagbladet. Han har även varit gästprofessor i journalistik vid JMG i Göteborg.

– DN har kommit långt på många områden när det gäller hur läsarna kan ta del av innehållet. Jag hoppas att jag kan bidra till att vässa redaktionen ytterligare och skapa bättre förutsättningar för en innovativ digital journalistik som på bästa sätt möter läsarnas behov, säger Martin Jönsson.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.