Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-04 05:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/martin-nystrom-jesus-dod-ar-installd-i-kyrkorna-och-far-avlyssnas-pa-skiva/

KULTUR

Martin Nyström: Jesus död är inställd i kyrkorna och får avlyssnas på skiva

2020 ställs Matteuspassionerna in i spåren av covid-19. Bilden på när Taddeus (Marc Clear) håller den döde Jesus (Dietrich Henschel) i sin famn är ur Götz Friedrichs sceniska version på Deutscher Oper i Berlin 1969.
Foto: Foto: Kranich Photo

DN:s Martin Nyström skulle ha bevistat ett uruppförande av Bent Sörensens ”St. Matthew passion”, men får i stället nöja sig med äldre inspelningar av ett av vår kulturs största mästerverk.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.