Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Martin Timell: ”Jag har fått fly landet”

Martin Timell.
Martin Timell. Foto: Mikael Sjöberg/XP/TT

Efter tre veckor bryter Martin Timell tystnaden. I en intervju med SVT Nyheter nekar han till anklagelserna om våldtäkt och sexuella trakasserier. Samtidigt går programledaren till attack mot rapportering kring honom som han kallar för ”en häxjakt”.

– Jag har varit jagad dygnet runt i fyra veckor. De jagar mig på gatan. Jag har fått fly det här landet. Och jag har en familj. Hur fan tror du att det är, säger han till SVT Nyheter.

TV4-profilen Martin Timell är polisanmäld, misstänkt för en våldtäkt som ska ha inträffat under en jobbfest 2008. Flera andra medarbetare på programmet har även berättat om rasistiska, homofoba och sexuella trakasserier som TV4-profilen ska ha utfört under en lång tidsperiod.

Efter veckor av tystnad kommenterar Timell nu anklagelserna mot honom till SVT Nyheter. 

Där nekar han till alla anklagelser om våldtäkt och sexuella trakasserier som har riktats mot honom. Han säger också att han känner sig jagad och är kritisk till hur media har agerat. 

– Herregud. Jag är snickare. Jag har inte mördat någon. Jag har inte gjort någonting som är fullkomligt vidrigt, alltså knivstuckit någon, eller gjort något annat. Jag är anklagad för något som hände för tio år sedan. Så här viktig kan jag inte vara, säger Martin Timell till SVT Nyheter.

Läs mer: Martin Timell tillbakavisar anklagelse om våldtäkt.

Tidigare har Martin Timell uppgett till Expressen att han har uppträtt olämpligt och där erkänt att han har tafsat på en kvinna i en matkö. En uppgift som han nu tillbakavisar och menar är helt felaktig, skriver SVT Nyheter. 

Artikeln i Expressen hänvisar till uppgiften från en kvinna som hävdar att Martin Timell har tafsat henne på rumpan under inspelningarna av programmet  ”Deal or no deal”. Expressen skriver: ”Timell svarar att han inte menade något illa med sitt beteende”, och sedan säger han till tidningen.

– Vad jag har läst där så handlar det om att jag tydligen har tagit henne på rumpan i någon frukostkö. Det här är 11 år sedan. Jag har inga som helst minnen här, men det är hennes upplevelse som stämmer. Även om inte jag minns det. Det är klart som fan jag ber om ursäkt för det också. Jag har gjort saker som jag inte har menat något illa med. Som inte har varit avsedda som sexuella trakasserier.

I Expressen-intervjun säger Timell också att han har sökt professionell hjälp för sitt beteende och att han måste tänka på hur han uppträder: ”Och jag måste sluta säga saker, jag måste försöka bli vuxen i mitt språkbruk, i min relation till andra människor i allmänhet och kvinnor i synnerhet.”

Till SVT Nyheter säger Timell att han inte vill göra några övriga uttalanden gällande den pågående förundersökningen om våldtäkt och sexuella trakasserier utan sin advokat. 

DN har sökt Martin Timell som inte vill ge några kommenterar. 

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.