Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-17 06:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/medier-i-norr-vill-fa-offentliganstallda-att-bryta-tystnadskulturen/

Kultur

Medier i norr vill få offentliganställda att bryta tystnadskulturen

Jessica Wennberg, chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, tycker att utvecklingen av en tystnadskultur inom offentlig sektor är oroväckande. Foto: Per Landfors

Bara drygt hälften av anställda inom offentlig sektor skulle kunna tänka sig att kritisera sin arbetsgivare offentligt. En del är rädda för repressalier. Nu vill medieföretagen i Västerbotten granska tystnadskulturen. 

Nära en tredjedel av offentliganställda tvekar att kontakta medier vid allvarliga missförhållanden och bara drygt hälften skulle kritisera sin arbetsgivare offentligt. Det visar en undersökning som gjorts av Ipsos på beställning av medieföretagen i Västerbotten. Nu inleder Västerbottens-Kuriren, Norran, Sveriges Radio Västerbotten, Västerbottens Folkblad och Sveriges Television Västerbotten ett samarbete för att granska problemet.

För Jessica Wennberg, chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, var det självklart att ställa upp på samarbetet.

– Det har blivit svårare att få folk att berätta om missförhållanden. Tidigare gällde det främst privata arbetsgivare, men nu har kulturen spridit sig till offentlig sektor. Vi upplever att kunskapen kommit bort, och att det finns en tanke om att man inte ska kritisera sin arbetsgivare, säger hon.

Varför känns det viktigt att lyfta?

– Vi kan få höra att det finns problem inom vården, men när vi söker källor säger de att de inte vågar berätta. Jag tycker att det är farligt. Om man inte berättar med sitt namn får historien inte samma genomslag, och dessutom är det lättare för ledningen att vifta bort. Kortsiktigt blir förstås våra tidningar inte lika bra, men långsiktigt kan det leda till att vår gemensamma vård blir sämre. Därför berör det oss alla.

Vad hoppas du att granskningen ska leda till?

– Att anställda inom offentlig sektor får mer kunskap om sina rättigheter och förstår hur de ska gå till väga för att kontakta en journalist. Dessutom hoppas jag att det sätter i gång en diskussion på arbetsplatserna, där arbetsgivarna funderar över sitt eget ansvar. Ska vi leva i ett bra samhälle kan problemen inte få växa i tystnad.