Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Melodifestivalen

Charlotte Perrelli petas som programledare för Melodifestivalen

Charlotte Perrelli.
Charlotte Perrelli. Foto: Christine Olsson/TT

Med mindre än två veckor kvar till den deltävling som Charlotte Perrelli skulle programleda väljer SVT nu att avbryta samarbetet – för att hon gjort reklam.

Charlotte Perrelli skulle ha varit programledare för Melodifestivalens deltävling i Malmö nästa vecka. Men nu meddelar SVT att hon petas från uppdraget.

”I november 2015 ingick SVT och Charlotte ett avtal som reglerar Charlottes medverkan som programledare och artist i Melodifestivalens andra deltävling 2016. I avtalet är det inskrivet vilka reklamuppdrag Charlotte har och dessa har godkänts av SVT. SVT missade tidsperioden för reklamkampanjen och därav karenstiden i Charlottes programledaravtal”, skriver SVT i ett pressmeddelande och beklagar samtidigt den negativa publicitet som programledaren fått de senaste dagarna.

– SVT tar på sig hela skulden för det här, säger Lili Assefa, pressansvarig för Melodifestivalen.

Hur kunde man ha missa hennes pågående reklamuppdrag när man skrev kontraktet?

– Precis som vi också säger i pressmeddelandet, i bland blir det fel.

Enligt Lili Assefa kommer Charlotte Perrelli inte att ersättas. Hon kommer däremot att få en ”utökad artistisk” roll. Istället blir det Gina Dirawi som ensam kommer att programleda deltävlingen i Malmö.

Till TT säger Charlotte Perrelli att hon inte ser det nya beslutet som en jätteförlust. Hon kommer för all del inte att få presentera låtarna, men hennes musiknummer blir större och mer utökade.

Hon är också noga med att påpeka att hon inte har gjort något fel.

– Jag har varit klar och tydlig med allting hela tiden, det är SVT som har missat det här i mitt avtal. Eftersom de har läst det och godkänt är det de som har gjort fel så de får ju kompensera det helt enkelt och bjuda på något tillbaka. Jag har inga problem med det, jag är artist i grund och botten och nu får jag utveckla det ännu mer. Nu fokuserar vi på det, säger Charlotte Perrelli.

Fakta. Programledare

Deltävling 1, Göteborg 6/2.: Gina Dirawi och Petra Mede.
Deltävling 2, Malmö 13/2: Gina Dirawi.
Deltävling 3, Norrköping 20/2: Gina Dirawi och Henrik Schyffert.
Deltävling 4, Gävle 27/2: Gina Dirawi och Sarah Dawn Finer.
Andra chansen, Halmstad 5/3: Gina Dirawi, Peter Jöback och Ola Salo.
Final, Stockholm 12/3: Gina Dirawi och William Spetz. (TT)

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.