Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Melodifestivalen

Efter läckan – nu släpper SVT alla låtar

Molly Sandén kommer att uppträda i deltävling fyra i Gävle.
Molly Sandén kommer att uppträda i deltävling fyra i Gävle. Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Molly Sandéns bidrag till Melodifestivalen diskvalificeras inte, trots att låten läckt ut i förväg på nätet. Nu lägger SVT ut samtliga bidrag i deltävlingen i Gävle för förhandslyssning.

Ett 30 sekunder långt klipp av Molly Sandéns bidrag ”Youniverse” har funnits på nätet i form av ett klipp för lyssning på försäljningssajten Amazon. Det strider mot SVT:s regler om att låtbidragen i Melodifestivalen inte får publiceras någonstans före tävlingen. När läckan upptäcktes togs låten ned.

SVT anser dock att varken Molly Sandén eller hennes skivbolag Sony Music har gjort något fel och hon får därför tävla med sitt bidrag i deltävlingen i Gävle den 27 februari.

”Det har inte funnits något uppsåt från artisten eller dess skivbolag, som i all kommunikation har varit tydliga med att releasedatumet har varit den 28 februari. Felet ligger alltså i nästa led, vilket gör att det inte finns någon grund för diskvalificering” säger Christer Björkman, exekutiv producent för Melodifestivalen, i ett pressmeddelande.

För att jämna ut den eventuella fördelen för Molly Sandén i tävlingen har SVT nu valt att släppa samtliga låtar i deltävling fyra för förhandslyssning under en begränsad tid. Bidragen finns tillgängliga till i dag, onsdag, kl 17.00 på SVT:s sajt.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.