Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-19 11:19 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/melodifestivalen/hanna-fahl-mariettes-a-million-years-ett-perfekt-melodifestivalnummer/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Melodifestivalen

Mariettes ”A million years” ett perfekt Melodifestivalnummer

Other: Jonas Ekströmer/TT

KOMMENTAR. Vilket perfekt Melodifestivalnummer det var, Mariettes ”A million years”. Bungylinorna och dansarna, bildproduktionen och ljuset, den dansgolvsmolliga låten (skriven av en otippad kombination kompositörer som inkluderar schlagerveteranen G:son och indieartisten Dotter) och Mariettes felfria framförande. Kan vi skicka det här till Eurovision, tack?

Att det blev Benjamin Ingrosso som tog den andra finalplatsen och Lisa Ajax fick en Andra chansenbiljett var väntat – det var milsvid kvalitetsskillnad mellan den topptrion och det övriga startfältet. Spänningsmomentet, om man nu kan kalla det för det, var väl snarast vem som skulle bli den fjärde att ta sig vidare. Det blev glamrockbandet Dismissed, och ännu en veteran, Roger Pontare, fick lämna tävlingen.

Läs även: Favoriterna vidare till Mellofinalen

Utöver låtarna är innehållet i tv-programmet fortfarande förbluffande tunt (den obekväma fejkade ”flashmobben” där publiken uppmanades sjunga ”spontan” allsång till tv-licens-jingeln är värd att notera som en av de allra sämsta idéerna i modern Melodifestivalhistoria, och sketcher där Christer Björkman dyker upp som schlagerdiktator är ett så uttjatat koncept att det förmodligen skulle gå att få ihop en hel dvd-box med exempel).

Men programledaren David Lindgren utförde lite välbehövlig hjärt-lungräddning på veckans program med sitt imponerande medley av ett par dussin schlagerhits – inte någon märkvärdig idé i sig, men herregud vilket fullblodsproffs musikalartisten Lindgren är när han är i sitt rätta element.

Detta är en opinionstext i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.