Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Melodifestivalen

Melodifestivalen – tre saker att hålla ögonen på i kväll

Foto: TT

Dags för final i Melodifestivalen. DN:s Johanna Paulsson listar tre saker att hålla ögonen på i kväll.

Foto: TT
1. Samurajdansare och koreografi på krigsstigen
Ace Wilder och koreografen Litho Nericcio bjuder tveklöst på tävlingens snyggaste dansshow, stram och spontan på samma gång. Spana in rörelserna som är inspirerade av japanska samurajkrigare, men också av Michael Jackson och Elvis.


Foto: TT

2. Självspelande munspel med skrällchans
Efter en minut pular Robin Bengtsson ner munspelet i bakfickan. Men snart hörs det igen ­alldeles på egen hand. Sedan 2011 är det tillåtet med ett liveinstrument trots att musiken är förinspelad. Sånginsatsen måste däremot framföras live.

Läs mer: DN:s Johanna Paulsson sätter betyg på kvällens låtar.


Foto: TT

 

3. Nakenbadarduon kör så att brallorna ryker
I Andra chansen lyckades ­Samir förvandla det allra heligaste (läs public service) till reklam-TV genom den så kallade ”kalsongkuppen”. Även i finalen gäller det att hålla koll på de nedre regionerna när inte bara tröjorna ryker.

Läs mer: Samir varnas av SVT efter reklamkupp

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.