Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Melodifestivalen

Robin Bengtsson: Jag hade varit extremt nöjd med Andra chansen

Ace Wilder vann kampen mot nerverna och är klar för final i Melodifestivalen. Med sig får hon något otippat Robin Bengtsson. Albin & Mattias och Samir & Viktor får ett försök till i Andra chansen.

– Jag hade varit extremt nöjd med Andra chansen, men det här är helt sjukt. Det har nog inte sjunkit in än, säger Robin Bengtsson till TT.

Ace Wilder har varit favorittippad hela veckan inför delfinalen i Göteborg. Och favoriten höll. Samtidigt gjorde Robin Bengtsson en stark spurt jämfört med förhandstipsen och kan också han börja ladda för finalen i Stockholm den 12 mars.

Wilder slog igenom i just Göteborgs deltävling för två år sedan. Hennes ”Busy doin' nothin'” räckte till slut till en andraplats, bara två poäng bakom Sanna Nielsen i finalen.

Därför kom favoritskapet närmast automatiskt inför comebacken, inte minst med tanke på den avancerade scenshowen.

Robin Bengtssons nummer är väldigt avskalat i jämförelse med Wilders dansshow. Men, utrustad med enbart ett munspel, charmade Bengtssons ”Constellation prize” tv-publiken och belönade den tidigare ”Idol”-deltagaren med en finalplats.

– Jag är så lyckligt just nu, det här är helt sjukt, absolut över förväntan. Jag är väldigt glad att det här har tagits emot så bra, säger han till TT.

Hur ska du ladda om till finalen?

– Vi får se om vi ska ändra något i numret, men jag tror faktiskt inte det. Det har känts bättre och bättre under hela veckan, säger Robin Bengtsson.

På förhand såg annars Samir & Viktor ut att ta hem den andra finalplatsen med ”Bada nakna”. Halmstad gör debut som schlagerstad den 5 mars. Där får Albin & Mattias och Samir & Viktor en ny möjlighet att sjunga sig till final via Andra chansen.

Showen gick hem hos publik – deltävlingen slog nämligen röstningsrekord. Totalt kom 4.389.687 in, där gratisrösterna via appen är inräknade.

Schlagerprofilen Anna Book återvände till Melodifestivalen för fjärde gången och skulle med sin medverkan fira att det i år är 30 år sedan hon fick sitt stora genombrott med låten ”ABC”.

Men comebacken gick inte som Anna Book hade tänkt sig. Hennes bidrag ”Himmel för två” diskvalificerades sedan det avslöjats att låten publicerats i samband med i Moldaviens uttagning till Eurovision Song Contest redan 2014.

Anna Book bröt ihop fullständigt och gömde sig på sitt hotellrum under nästan 24 timmar efter det att hon fått det förkrossande beskedet. Men på lördagskvällen stod hon ändå på Scandinaviums scen och framförde sin låt. Visserligen som gästartist och utom tävlan, men inför en jublande publik.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.