Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 10:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/melodifestivalen/sanna-nielsen-de-svenska-fansen-overrostade-mig/

KULTUR

Sanna Nielsen: De svenska fansen överröstade mig

2 min 15 sek. – Det här var bra, säger Sanna Nielsen. Sverige är klar för final i Eurovision Song Contest och Sanna klättrar upp en som en storfavorit till att vinna hela tävlingen.
Bild 1 av 1
Foto: All over Press/Pelle T Nilsson

Sanna Nielsen gick vidare till final i Eurovision Song Contest på tisdagkvällen, efter att ha sjungit “Undo” i arenan i Köpenhamn dit många svenska fans hade kommit för att se henne tävla. Publikens jubel var så högt att hon knappt hörde musiken medan hon sjöng under vissa passager, berättade hon efteråt.

– Herregud, jag möttes av så otroligt många svenska fans med flaggor, jag blev nästan chockad när jag ställde mig där. Man brukar inte höra så mycket av publiken, men nu kände jag att de skrek väldigt högt och var med mig hela vägen, det var häftigt! Sedan överröstade de faktiskt musiken i mitten och slutet av låten, så jag visste knappt var jag var. Jag fick tänka: slappna av, du kan låten, bara sjung och njut.

Hur säker var du på att du skulle gå till final?

– Inte ett dugg! Jag var nöjd med mitt framträdande och var lycklig efteråt, men när de började räkna upp länderna och Christer Björkman tog min hand tänkte jag att det kanske inte skulle bli final. Han sade åt mig att slappna av och att det säkert skulle gå bra, men jag kunde inte lugna ned mig alls.

Finns det något att slipa på inför lördagens final?

– I nuläget känns det som att vi har ett väldigt bra nummer och jag är i bra form vad gäller rösten. Jag hoppas att det fortsätter så!

Har du tänkt tanken att du kanske vinner på lördag?

– Nej! Någon sade att vi är favorittippade nu, men jag tar det verkligen steg för steg.