Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Melodifestivalen

Stockholm arrangerar Eurovision Song Contest 2016

Måns Zelmerlöw vann Eurovision Song Contest 2015. Nu arrangeras tävlingen i Globen i Stockholm.
Måns Zelmerlöw vann Eurovision Song Contest 2015. Nu arrangeras tävlingen i Globen i Stockholm. Other: Foto: TT

Nu är det klart att Eurovision 2016 kommer arrangeras i Globen i Stockholm, det skriver SVT Nyheter.

– Jag ser fram emot att välkomna hela Europa till Stockholm och ett av världens största tv-evenemang. Eurovision Song Contest är både en musikfest och en folkfest och i Stockholm ska vi bjuda på båda två, säger Hanna Stjärne SVT:s vd till SVT Nyheter.

Efter att Måns Zelmerlöw vann Eurovision Song Contest 2015 i Wien har det spekulerats vilt var tävlingen ska arrangeras. Det är nu klart att både semifinalerna och finalen kommer att vara i Globen. Däremot kommer flera arenor i Globenområdet användas under tävlingsveckan. 

–  Lösningen med flera arenor gör att vi kan producera Eurovision Song Contest i Globen, ha presscenter på Hovet och delegationsområdet i Annexet. Kronan på verket är möjligheten att göra Eurovision Song Contest ännu mäktigare under finalkvällen genom att införliva Tele2 Arena i evenemanget, säger Martin Österdahl, exekutiv producent för Eurovision Song Contest 2016 i ett pressmeddelande.

Ännu har det inte offentliggjorts hur Tele2-arenan kommer att användas. 

– Exakt hur vi kommer att införliva Tele2 i evenemanget kommer vi att återkomma till. Men den huvudsakliga produktionen kommer ske i Globen, säger Österdahl till TT.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.