Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-22 03:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/metallica-levererade-men-overraskade-inte/

Kultur

Metallica spelade ”Staten och kapitalet” – slog hårdrocksrekord på Ullevi

02:19. Här spelar Metallica ”Staten och kapitalet”. Foto: Johan Elbe

Metallica slog nytt hårdrocksrekord med ett publiktal på över 64.000 personer. Och fansen fick vad de ville ha, även om de svenska recensenterna hade önskat sig fler överraskningar.

TT Text

Bandet som nu närmar sig 40 år bjöd på både hårdrocksklassiker och en cover på den svenska proggklassikern ”Staten och kapitalet” på ett fullsatt Ullevi i Göteborg under tisdagen. Med 64.050 personer i publiken slår bandet nytt hårdrocksrekord på Ullevi och i Norden, skriver Aftonbladet.

”Grymt hög lägstanivå”, skriver Expressens Anders Dahlbom som konstaterar att bandet hållit sig i form sedan han senast såg dem i Sverige 2015. Frågan är hur länge till bandet kan fortsätta att vara intressant för en arenapublik.

Både James Hetfields röst och Lars Ulrichs trumslag har åldrats med värdighet och bandet vet hur man levererar en arenakonsert, men, för mycket rutin och för lite överraskningar, skriver Aftonbladets Sofia Bergström och Göteborgs-Postens Alexander Hultman håller med.

James Hetfield under Metallicas konsert på Ullevi på tisdagen. Foto: Jonas Lindstedt/TT

Undantaget är den oväntade allsången som uppstår under Kirk Hammetts, gitarrist och Rob Trujillos, basist, tolkning av Ebba Grön som verkar ha förvånat de flesta, även om det inte var till allas belåtenhet:

”Djupt obehagligt”, tycker GP:s recensent.

Gör frågesporten: Vad kan du om Metallica?