Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-18 09:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/metallica-pa-ullevi-vantas-bli-utsald/

Kultur

Metallica på Ullevi väntas bli utsålt

Frontmannen James Hetfield kommer med sitt Metallica till Ullevi i Göteborg 9 juli. Foto: Jorge Saenz/AP

På tisdag intar Metallica Ullevi i Göteborg. Konserten förväntas locka över 63.000 besökare, enligt Live Nation. Den höga publiksiffran påverkar även arrangörens arbete med säkerheten.  

Konserten hade sedan länge varit slutsåld när arrangören Live nation under måndagen släppte ytterligare ett antal sitt- och ståplatsbiljetter. 

– Det har varit ett enormt intresse för konserten. Nu står scenen på plats och produktionen är riggad, vilket innebar att vi kunde släppa ett antal biljetter i olika kategorier, skriver Alexander Kihlström, presskontakt på Live nation, i ett mejl till DN.

– De sista biljetterna går åt snabbt nu. Vi räknar med att det är helt slutsålt till konsertstart. Över 63.000 fans kommer att vara på plats, även om det är svårt att säga en exakt siffra. 

Läs mer: Konsertrecension från Metallicas spelning på Globen 2018. 

Den höga publiksiffran påverkar även arrangörens arbete med säkerheten.

– Säkerhet är alltid vår högsta prioritet, både under Metallicakonserten liksom våra andra evenemang. Man kommer att märka av vår personal på plats, och vi hoppas att alla känner sig trygga under kvällen. 

Nuvarande publikrekord på Ullevi innehas av Håkan Hellström, som 2016 lockade drygt 70.000 personer till sin konsert. När Metallica senaste besökte Göteborg, sommaren 2015, nådde de en publiksiffra på 63.000. Tisdagens spelning är bandets fjärde på Göteborgsarenan. 

Deras senaste platta ”Hardwired… to self-destruct” släpptes 2016 och var bandets första studioalbum på åtta år. 

Quiz: Vad kan du om Metallica?