Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Michel Houellebecq släpper nytt

Michel Houellebecq kommer med en ny roman.
Michel Houellebecq kommer med en ny roman. Foto: Nicolas Guerin/Getty Images

– Det är en roman. Ni får se i januari, sade Michel Houellebecq till franska tv-kanalen TF1 i samband med att han mottog litteraturpriset Château La Tour Carnet på torsdagen.

62-åringen kallas inte sällan för fransk litteraturs "enfant terrible" och anses av många vara landets främste nu levande författare. Hans senastes roman, den kontroversiella dystopin "Underkastelse" från 2015, utkom samma dag som två islamistiska terrorister attackerade satirtidningen Charlie Hebdo och dödade totalt tolv personer.

Attentatet fick polisen att fatta beslut om att eskortera Houellebecq från Paris till hemlig ort eftersom hans liv bedömdes vara i fara, bland annat till följd av att handlingen i "Underkastelse" utspelar sig i ett framtida Frankrike där en islamistisk presidentkandidat vinner valet och inleder en snabb islamisering av det franska samhället.

Houellebecq har skrivit sex romaner och vunnit flera litterära priser för sitt författarskap.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.