Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-29 18:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/mina-48-refuseringar-eller-sa-far-du-din-bok-utgiven/

Det blev många ”tyvärr” från förlagen innan Augustin Erba till slut fick en roman utgiven. En av lärdomarna som slutligen tog honom dit: Skriv om.
Det blev många ”tyvärr” från förlagen innan Augustin Erba till slut fick en roman utgiven. En av lärdomarna som slutligen tog honom dit: Skriv om. Foto: Fredrik Funck
BÖCKER

Mina 48 refuseringar eller Så får du din bok utgiven

48 refuseringar och ett antal manus som aldrig kom längre än till förläggarens papperskorg.

Vägen till att bli publicerad har inte varit rak för författaren Augustin Erba.

Här berättar han om misstagen han gjorde – men också om tolv viktiga lärdomar som ledde till att han nu gett ut tre romaner.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.

Bild 1 av 4 Endast en mycket naiv aspirerande författare skulle skriva så här när hen skickar in sitt manus till ett förlag. Alltså: En ung Augustin Erba.
Foto: Fredrik Funck
Bild 2 av 4 En som synes lång rad av refuseringar, men inte lika många som kultklassikern ”Zen och konsten att sköta en motorcykel” fick – 121 stycken.
Foto: Fredrik Funck
Bild 3 av 4 Deckardrottningen Elizabeth George lyfter fram självdisciplin som något av det absolut viktigaste för om man kommer lyckas bli utgiven som författare eller inte.
Foto: Sveds Signe Söderlund
Bild 4 av 4 Ann-Marie Skarp, förläggare på Piratförlaget.
Foto: Paul Hansen