Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-17 05:46 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/misstankt-fildelare-greps-i-gavle/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Misstänkt fildelare greps i Gävle

Polisen i Gävle och personal från polisens antipiratenhet slog i fredags till mot en misstänkt fildelare i Gävle. Vid tillslaget togs flera datorer med 8.300 filmer och teveprogram i beslag.

Det var efter en anmälan från Svenska Antipiratbyrån som polisen slog till mot mannen som är i 30-årsåldern. Flera datorer togs med för analys och omkring 8.300 filmer och teveprogram samt spel ska ha hittats i dem enligt uppgifter från Antipiratbyrån.

Mannen anhölls men släpptes sedan. Han nekar till brott men är fortfarande misstänkt.

– Det var ett viktigt tillslag, säger Paul Pintér som är samordnare för polisens immaterialenhet och som arbetar med att bevaka brott mot upphovsrättsskyddat material.

I ett pressmeddelande från Antipiratbyrån skriver man att ett ytterligare ett tillslag gjordes i förra veckan. Den gången gällde det en person som använde BitTorrent för illegal fildelning av film. "Mannen i det ärendet erkände och ett stort illegalt fildelningsnätverk valde därefter att lägga ned verksamheten", står det i pressmeddelandet.

Under 2010 gjorde immaterialenhet ett tiotal tillslag mot misstänkta fildelare.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.