Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-19 02:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/misstankt-intrang-efter-att-operans-sajt-aterigen-kraschat/

Kultur

Misstänkt intrång efter att Operans sajt återigen kraschat

Electropopbandet Kite. Foto: Lisabi Fridell

Biljettsläppen till duon Kites spelningar på Kungliga Operan har kantats av bekymmer. När institutionen i går skulle släppa biljetter till extrakonserten uppstod nya problem. Nu arbetar Operan med att åtgärda ett misstänkt systemintrång i sajten.

Electropopbandet Kite uppträder med två konserter den 22 november på Kungliga Operan. Men när biljetterna skulle släppas i september kraschade Operans sajt av trycket. 

När Operan under onsdagen skulle släppa biljetterna till extrakonserten uppstod liknande problem. 

”Kära Operan-vänner. Eftersom vi upplever problem på vår hemsida just nu så ligger all biljettförsäljning online nere. Vi ber om ursäkt för det inträffade. Vi hoppas snart ha sidan uppe igen”, skrev Operan i ett pressmeddelande.

– Ganska snart efter att vi startade försäljningen märkte vi av stora anrop mot systemet. Belastningen var så stor och ökade så mycket att vi misstänker att någon försöker göra intrång i systemet, säger Operans presschef Torbjörn Eriksson. 

Varför skulle någon göra det?

– Det är omöjligt att säga. Vi kan inte utesluta att det handlar om någon som vill förstöra för andra. 

Vad gör ni för att åtgärda problemet?

– Vi har sedan i går testat att göra flera justeringar och starta om systemet men det har inte funkat. Då beslutade vi oss för att stänga ner allt och börja om från början. Nu håller vi på och rensar upp och vi hoppas snart kunna vara klara. Ambitionen är att biljettförsäljningen ska vara i gång igen senare under torsdagen, säger Torbjörn Eriksson. 

Kite består av sångaren Nicklas Stenemo och keyboardisten Christan Berg. Inför konserterna har de samarbetat med tonsättaren Jonas Valfridsson och kompositören Jukka Rintamäki, och på scen får de sällskap av Kungliga Hovkapellet. 

Konserten på Operan kommer också ha ett visuellt innehåll signerat filmaren Andreas Nilsson, som tidigare arbetat med band som The Knife och MGMT. 

Den första av de två spelningarna är sedan tidigare utsåld. 

Läs mer: 

Biljettsläpp till Kite uppskjutet – Operans sajt kraschade 

Kite ger konsert på Kungliga Operan