Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Mitt i regeringskampen – Alice Bah Kuhnke hyllar motståndaren

Bah Kuhnke lovordar den moderata kulturpolitikern Olof Lavesson (M) på Instagram. Detta efter nyheten om att Lavesson riskerar att mista sin plats i riksdagen.

I ett inlägg skriver Bah Kuhnke: ”I dagsläget ser det ut som att Olof inte tar plats i Sveriges riksdag. Det gör mig ledsen. Olof gjorde sitt uppdrag till något större än vad en enskild person eller ett parti är. Han gjorde sitt uppdrag till ett ämbete. Olof är skicklig, vass, konstruktiv och rolig. Han är dessutom en ack så betydelsefull liberal röst i Moderaterna.”

Lavesson kommenterar inlägget och tackar för Bah Kuhnkes ”varma ord”. Han avslutar med att skriva: ”Efter 12 år i riksdagen är det min övertygelse att vi behöver mer av respekt för varandra i politiken. Man kan ha stora meningsskiljaktigheter men ändå uppskatta varandra som människor. Bara för att man är djupt oense i en fråga så kan man stå sida vid sida i en annan. Det handlar om respekt för varandra, och ytterst om respekt för de väljare som gett oss uppdraget.” 

Olof Lavesson blev ordförande i kulturutskottet 2015 och har lyfts fram som en tänkbar kulturminister. Han ser nu ut att mista sin plats till följd av Moderaternas minskning i Malmö, och en brist på personkryss.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.