Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Modeskaparen Givenchy är död

Den franske kläddesignern Hubert Taffin de Givenchy har avlidit vid en ålder av 91 år, skriver nyhetsbyrån AFP. Han dog i lördags, den 10 mars.

Hans partner Philippe Venet bekräftar dödsfallet: ”Det är med stor sorg vi meddelar att han har dött”, säger han i ett pressmeddelande genom modehuset Givenchy. ”Han sörjs av sina syskonbarn och deras barn.”

Givenchy är känd för att bland annat ha skapat kreationer åt Audrey Hepburn och Jackie Kennedy och även delar av brittiska kungahuset. Hans första kollektion presenterades 1952.

Vid öppnandet av en Givenchy-utställning på modemuseet i Calais i Frankrike 2017 sa han: ”Jag har det vackraste yrket i modeindustrin: att göra andra lyckliga med en idé”. Han jobbade som ansvarig för designen inom märket till och med 1995.

Modehuset Givenchy leds i dag av Clare Waight Keller, märkets första kvinnliga konstnärliga ledare.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.