Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-21 09:04 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/modus-tavlar-mot-stranger-things-i-internationellt-tv-pris/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

”Modus” tävlar mot ”Stranger things” i internationellt tv-pris

Melinda Kinnaman som Inge Johanne Vik i ”Modus”.
Melinda Kinnaman som Inge Johanne Vik i ”Modus”. Foto: Johan Paulin/TV4

Den andra säsongen av TV4:s ”Modus” har nominerats till det brittiska branschpriset C21 International Drama Awards, skriver Expressens tv-blogg Spoiler Alert. 

Övriga nominerade i kategorin bästa återkommande dramaserie är ”13 reasons why”, ”Ozark”, ”Fauda”, ”The handmaid's tale” och "Stranger things".

– Det är helt otroligt att vi är med och tävlar i den absoluta toppen, mot de största serierna i världen just nu, säger Josefine Tengblad, dramachef på TV4 och Cmore till Spoiler Alert.

C21 Drama Awards ägde rum för första gången 2014 och evenemanget samlar en stor del av den internationella tv-dramabranschen. Svenska serier som tidigare har prisats på galan är exempelvis ”Midnattsol”, ”Fallet” och ”Bron”.

Årets gala äger rum den 28 november i London.

Johan Croneman: Ge ”Modus” en chans – rollistan är överväldigande

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.