Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-10 21:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/molly-sanden-om-nya-netflix-laten-coolt-att-sjunga-duett-med-will-ferrell/

Kultur

Molly Sandén om nya Netflix-låten: Coolt att sjunga duett med Will Ferrell

Molly Sandén
Molly Sandén Foto: Linn Wexell

Molly Sandén medverkar i Netflix nya Will Ferrell-komedi ”Eurovision song contest: The story of Fire Saga”, som har premiär på fredagen. Den svenska artisten agerar sångröst åt huvudrollsinnehavaren Rachel McAdams.

Hur känns det?
– Det är väldigt kul. Det är en sjukt flippad film i klassisk Will Ferrell-stil, om en isländsk duo som får chansen att representera sitt land i Eurovision. Jag har vuxit upp med ”Anchorman”, ”Zoolander” och andra filmer han har gjort, och nu gör jag praktiskt taget en duett med honom. Det känns både coolt och otroligt roligt på samma gång.

Hur hamnade du i filmen?
– Det är en sjuk slump. Jag var i Los Angeles på låtskrivarresa och blev uppringd av en nära vän och musikproducent där borta. Han jobbade med det här projektet och bad mig lägga demosång på en låt han skrivit till filmen. Texten var askul så jag ställde upp men trodde väl aldrig att de skulle välja mig. Men de ringde tillbaka och sa att de ville ha med mig i projektet.

I eftertexterna är du namngiven som My Marianne. Varför?
– Det är mina två mellannamn. My Marianne är lite av mitt 14-åriga alter ego, som stod i källaren och försökte ta höga Celine Dion-tonartshöjningar. Så det känns fint att hon får vara med om det här. Samtidigt är filmens låtar ironiska och skrivna på engelska och det passar inte riktigt ihop med mina egna låtar, som är väldigt personliga och ligger mig nära om hjärtat. 

Läs också:

Recension av filmen ”Eurovision song contest: The story of Fire Saga” 

Ämnen i artikeln

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt