Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-03 14:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/mulan-premiaren-skjuts-upp-igen/

Film

”Mulan”-premiären skjuts upp igen

Foto: Atlaspix / Alamy Stock Photo

Disney skjuter upp premiären för storfilmen ”Mulan” på nytt. Filmen kommer nu till amerikanska biografer den 21 augusti.

TT Text

”Mulan”, som är en spelfilmsvariant av Disneys animerade film från 1998, skulle ha haft premiär i mars, men datumet flyttades fram till den 24 juli när biograferna stängde med anledning av coronautbrottet.

Beskedet kommer efter att även Christopher Nolans film ”Tenet” flyttats fram till slutet av augusti. Den planerade öppningen av amerikanska biografer går långsammare än planerat. Bland annat har delstaten New York meddelat att biografer inte ingår i nästa öppningsfas.

Ämnen i artikeln

Film
USA

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt