Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 17:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/multimiljonar-far-mordrattegang-uppskjuten/

KULTUR

Multimiljonär får mordrättegång uppskjuten

Robert Durst
Robert Durst Foto: Alex Gallardo

Den pågående mordrättegången mot Robert Durst, den 76-årige multimiljonären som blev känd världen över genom HBO-serien ”The jinx”, har blivit uppskjuten i tre veckor till den 6 april, rapporterar ABC news.

TT Text

En domare i Los Angeles fattade beslutet på söndagen, av rädsla för smittspridning av coronaviruset.

Robert Durst greps i mars 2015, dagen innan det sista avsnittet av ”The jinx” skulle sändas, efter att dokumentärskaparna med dold mikrofon spelat in när han erkänner att han mördat flera personer: ”Det var det, du åkte dit. Vad i helvete gjorde jag? Mördade dem alla, förstås.”

Durst hävdar att han är oskyldig till mordet på sin vän Susan Berman och hans försvar har hävdat att det saknas teknisk bevisning som knyter honom till mordplatsen.

Läs mer: Mordrättegången mot Robert Durst inledd

Ämnen i artikeln

HBO

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt