Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Musik

250 miljoner lyssningar på Beatleslåtar på en månad

En bild för de äldre att minnas.
En bild för de äldre att minnas. Foto: Dan Grossi/AP

Sedan Beatles låtar släpptes på Spotify på julafton har de streamats över 250 miljoner gånger. Och många av lyssnarna var inte födda på Beatles tid.

julafton förra året gjordes tretton remastrade studioalbum och fyra samlingsskivor med Beatlestillgängliga på Spotify. Och redan efter tre dagar hade låtarna streamats över 70 miljoner gånger.

En månad senare har Beatleslåtarna lyssnats på över 250 miljoner gånger, och de fortsätter vara populära på Spotify. 79 procent av de som strömmat låtarna var inte födda när Beatles var aktiva.

Elva procent av lyssnarna var över 55 år och hade alltså med störst sannolikhet upplevt Beatles under deras aktiva år. Bland dem var den stora favoritlåten "Rock and roll music".

De lyssnare som var under sjutton år, 5 procent av alla lyssnare, gillade i stället "Here comes the sun" mest.

Kvinnor och män hade liknande Beatlessmak och favoritlåtarna är "Come together" följt av "Let it be".

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.