Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Musik

Abbas återförening – en världsnyhet

Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog och Benny Andersson förenade på scen under galapremiären av ”Mamma Mia! The Party” på Tyrol i Stockholm.
Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog och Benny Andersson förenade på scen under galapremiären av ”Mamma Mia! The Party” på Tyrol i Stockholm. Foto: Anders Westin/Westin Promotion/TT

Abbas återförening – den första på åtta år – gav omedelbart eko i världspressen.

Det var på onsdagskvällen som de fyra Abborna – Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad, Benny Andersson och Björn Ulvaeus – var på plats när musikalen ”Mamma mia! The party” hade premiär på Tyrol på Gröna Lund i Stockholm. Det har inte hänt sedan filmpremiären av ”Mamma mia!” 2008. Spelat ihop har de dock inte gjort sedan 1980.

Amerikanska USA Today, People och New York Daily News rapporterar om kvällen, liksom brittiska BBC och The Guardian. Återträffen gav även eko i andra delar av världen, som Schweiziska ”20 Minuten” och medier på Malta, Irland och i Nigeria, liksom australiska ABC och The New Daily som kallar den ”en dröm som blev sann”.

Samtliga tidningar meddelar dock sina läsare att det inte verkar vara någon återförening i ordets rätta bemärkelse på gång.

”Benny Andersson vidhöll att han inte tror att de fyra kommer att uppträda på scen tillsammans igen”, skriver The Guardian.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.