Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Musik

Allsång på Skansen 2015 – lista över alla årets artister

Foto: Maja Suslin/TT

På onsdagen var väntan över. Då släpptes listan över vilka artister som kommer att förgylla Sollidenscenen i sommar.

Programledaren Petra Marklund presenterade en blandning av sött och salt för att citera Lasse Berghagen. Allsången inleds som vanligt tisdagen efter midsommar och avslutas 11 augusti.

Årets program inleds med en schlagerdrottning och avslutas med en annan. Carola inleder och Lena Ph avslutar och däremellan framträder såväl allsångsrävar som allsångsdebutanter.

Presentationen brukar alltid locka publik nedanför scenen, så även denna gång, men precis som vanligt var inte alla artister närvarande. En av dem var Måns Zelmerlöw. Han behöver väl knappast någon närmare presentation – särskilt inte när det gäller allsångskvällarna. Måns kommer vecka 2 tillsammans med Tomas Ledin, Norlie KKV och Sabina Ddumba.

Tomas Ledin var den förste som förärades en extra timme efter den ordinarie allsången i programmet ”Allsångsscenen är din”. Året var 2012. Året därpå var det Håkan Hellström och i fjol Laleh, idel folkkära artister. I år är det Alcazar.

Här är hela listan:

Tisdag 23 juni
Carola, Hasse Andersson och Panetoz.

Tisdag 30 juni
Norlie & KKV, Måns Zelmerlöw, Sabina Ddumba och Tomas Ledin.

Tisdag 7 juli
Bo Kaspers Orkester, Danny Saucedo, Isa, Jill Johnson & Doug Seegers och Magnus Carlsson.

Tisdag 14 juli
Darin, Jakob Karlberg, Titti Sjöblom, Zara Larsson, Brolle & Nanne Grönvall.

Tisdag 21 juli
Dinah Nah, Ida LaFontaine, Kjell Lönnå & Sundsvalls Kammarkör, Lasse Stefanz & Mikael Wiehe och Ulrik Munther.

Tisdag 28 juli
Alcazar, Gunilla Backman, Jessica Andersson & Charlotte Perrelli, Svante Thuresson & Pernilla Andersson och Viktor Olsson.

Tisdag 4 augusti
CajsaStina Åkerström, Christina Nilsson, Bruno Mitsogiannis, Peter Johansson, David Lindgren, Robert Rydberg, Petter och Say Lou Lou.

Tisdag 11 augusti
Sveriges Radios Symfoniorkester, Lena Philipsson, Tommy Körberg, Rigmor Gustafsson & Viktoria Tolstoy, Robert Noack & Maria Ylipää.

 

Läs mer: Sommarpratare 2015 i P1 - listan över alla årets sommarvärdar

Läs mer.Mer allsång på Allsången 2015

• Allsången på Skansen firar 80-årsjubileum i år. För Petra Marklund är det andra säsongen och hon säger att hon känner sig otroligt taggad. För nu vet hon vad det handlar om. ”Det ska bli väldigt roligt. Det var omöjligt att tacka nej när jag fick frågan om jag ville fortsätta”, säger Marklund när hon på onsdagen stod i blommig klänning på Sollidens scen.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.