Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Musik

Baku-besökare varnas för övervakning

Människorättsorganisationen Business And Human Rights Resource Centre varnar besökare i schlager-EM:s värdstad Baku för att det kan finnas dolda kameror på deras hotellrum. Organisationen uppmanar även hotellen att göra sitt yttersta för att motverka att regeringen placerar ut kameror.

Enligt danska tidningen Politiken har det under de senaste åren hänt att journalister som kritiserat styret i Azerbajdzjan övervakats i smyg, och filmer där de haft sexuellt umgänge på sina hotellrum har visats på en tv-kanal som uppges ägas av en kusin till presidenten Ilham Aliyev.

Business And Human Rights Resource Centre har kontaktat sju exklusiva hotellkedjor i Baku i frågan och lagt ut hotellens svar, där de lovar att vara extra uppmärksamma, på sin hemsida.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.