Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Musik

Beyoncé drar in storkovan på turnerande

Foto: Adriana M. Barraza/WENN.com

Beyoncé gör skäl för sin drottningtitel och lämnar andra världsartister långt bakom sig i intäktsligan, visar en sammanställning som Billboard har gjort.

Förra året drog hon in hela 62,1 miljoner dollar – motsvarande nästan en halv miljard kronor.

Mest lukrativt har turnerandet varit för superstjärnan, hela 54,7 miljoner dollar har bokförts i den intäktsposten. Skivförsäljningen drog in 4,3 miljoner dollar, "publishing" 1,3 miljoner dollar och intäkter från strömningstjänster landade på 1,9 miljoner dollar.

Läs mer: Beyoncé-kunskap blir ny kurs på universitetet

Näst på listan är Guns n' Roses som tjänade 42,3 miljoner dollar under 2016, i huvudsak på att turnera, följda av Bruce Springsteen (42,2 miljoner dollar), Drake (37,3 miljoner dollar), Adele (37 miljoner dollar), Coldplay (32,3 miljoner dollar) och Justin Bieber (30,5 miljoner dollar).

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.