Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 16:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/musik/black-sabbath-sade-hejda-med-paranoid/

MUSIK

Black Sabbath sade hejdå med ”Paranoid”

Nu har det brittiska heavy metalbandet stått på scen tillsammans för sista gången. Black Sabbaths konsert på Genting arena i Birmingham avslutades med klassikern ”Paranoid”, som sändes direkt på Facebook.

TT Text

Där kunde de som inte var på plats även se hur bandmedlemmarna på rad med armarna om varandra tackade fansen med en sista bugning åt publiken.

Om det verkligen är sista gången ska man kanske låta vara osagt – band som gått i graven har återförenats förr – men konserten är officiellt det sista stoppet på Black Sabbaths avskedsturné ”The end”.

Birmingham är dessutom bandmedlemmarnas hemstad, och det var där de bildades i slutet av 1960-talet. Spelningen är den sista av två i just Birmingham.

I somras tog ”The end”-turnén bandet, med Ozzy Osbourne i spetsen, till Friends Arena i Solna.

Black Sabbath har släppt 19 album sedan den självbetitlade debutskivan 1970

Ämnen i artikeln

Musik

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt