Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Musik

Black Sabbaths avskedsturné till Sverige

Foto: Joe Klamar/AFP

Black Sabbath är första bandet som är klart för medverkan när "Monsters of rock" återuppstår på Friends arena i Solna den 9 juli, skriver Live Nation i ett pressmeddelande. För Sabbaths del är det också gruppens sista turné någonsin.

Det legendariska heavy metal-bandet med Ozzy Osbourne i spetsen ger sig ut på sin avskedsturné nästa år med start den 1 juni. Bandet lovar att denna sista turné ska bli deras mest påkostade produktion någonsin.

– Sedan är det över, sade Osbourne tidigare i år.

Festivalen Monsters of rock arrangerades i Sverige 1984 och 1986 på Råsundastadion med band som AC/DC, Van Halen, Mötley Crüe, Scorpions och Def Leppard. Fler artister tillkommer till nästa års upplaga på Friends arena.

Biljetterna släpps den 6 oktober.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.