Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Musik

Bowies son kritiserar Lady Gagas hyllning

Lady Gagas Bowie-hyllning under Grammygalan har väckt starka reaktioner.
Lady Gagas Bowie-hyllning under Grammygalan har väckt starka reaktioner. Foto: Polaris Images

Lady Gagas hyllning till David Bowie var en av Grammygalans stora snackisar. Men artistens son var inte nöjd. ”Mentalt förvirrad” lyder hans hårda dom.

Lady Gagas uppmärksammade Bowie-medley under söndagens Grammygala, där artisten tolkade klassiker som ”Space Oddity”, ”Changes” och ”Heroes”, var den största digitala snackisen enligt Facebooks statistik i USA. Sångerskan, som nyligen skaffade en tatuering av artistens ansikte, berättade vilken stor influens David Bowie varit på hennes artistkarriär med hans olika karaktärer.

Framträdandet fick sociala medier att explodera av ris och ros  – och en som inte var nådig i sin kritik var David Bowies egen son Duncan Jones, rapporterar Billboard.

Efter framträdandet postade Jones en kryptisk tweet med Oxford Dictionarys definition av glosan ”gaga” (”tokig”): ”'Överspänd eller irrationell, ofta ett resultat av förblindelse eller överdriven entusiasm; mentalt förvirrad'. Jäklar! Vad ÄR glosan?!”, skrev han.

Tweeten tolkades av många som en direkt diss mot sångerskan och fick både medhåll och mothugg.

Artisten David Bowie avled den 10 januari i sviterna av cancer.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.