Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-21 06:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/musik/chance-the-rapper-angrar-samarbetet-med-kelly/

Musik

Chance the Rapper ångrar samarbetet med Kelly

Change the Rapper ångrar samarbetet med R Kelly.
Change the Rapper ångrar samarbetet med R Kelly. Foto: IBL

Chance the Rapper kallar sitt samarbete med R Kelly för ”ett misstag” när han intervjuas i dokumentären ”Surviving R Kelly” om de övergreppsanklagelser som riktats mot stjärnan.

Rätta artikel

Både Chance the Rapper och R Kelly kommer från Chicago och har flera gånger stått på scenen tillsammans. Stjärnorna har också samarbetat på Chance the Rappers låt ”Somewhere in paradise”.

– Jag kanske inte brydde mig eller satte värde på de anklagades historier, eftersom de var svarta kvinnor. Normalt sett när något sådant här händer och stora stjärnor råkar i trubbel så handlar det om vita kvinnor och då blir det en stor grej. Jag hade aldrig riktigt sett bilder på R Kellys offer, säger han i dokumentären.

Uttalandet har väckt kritik och på Twitter utvecklar Chance sina tankegångar. Där skriver han att många ignorerade historierna om R Kelly för att man trodde att de florerade i syfte att misskreditera honom. I sitt inlägg ber Chance the Rapper om ursäkt till offren och för att det tagit så lång tid för honom att säga ifrån.

Läs mer: 

Musiktjänsterna slutar tipsa om R Kelly

Varken konstigt eller kontroversiellt att välja bort R Kelly