Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Musik

De gick vidare från Andra chansen i Melodifestivalen

02:00. Förhandsfavoriterna i Andra chansen höll. Margaret, Renaida, Felix Sandman och Mendez är finalklara efter deltävlingen i Kristianstad. ”Det här vad det bästa för låten”, säger Felix Sandman.

Felix Sandman höll för favorittrycket. Hans låt "Every single day" är klar för final i Melodifestivalen.

Därmed gör han Margaret, Renaida och Mendez sällskap från den första duellen. 

Felix Sandman var storfavorit i sin deltävling, men föll på målsnöret. Favoritskapet hängde dock med till Andra chansen.

Med ett avskalat nummer framförde han sin moderna och personliga popballad om ett brustet kärleksförhållande. När han ställdes mot countrypop och Mimi Werner höll han för trycket.

– Jag har hundra procent mer att ge, men jag känner mig rätt tömd just nu. Men jag är lycklig, sade finalisten direkt efter beskedet.

Kvällens duell nummer två stod mellan två unga sångerskor. Renaida med en uppsjö orangeklädda dansare bakom sig, och Olivia Eliasson med neongröna killar i ett häftigt parkour-nummer.

Popdängan som gick bäst hem i tv-sofforna blev ”Renaida” med ”All the feels”.

– Det känns fett bra, var den spontana reaktionen från 20-åringen.

Med varsin somrig poplåt ställdes Moncho mot Margaret i den första duellen. Karibiska energibomben ”Cuba libre” mot kaxig pop om att släppa loss på stranden i form av bidraget ”In my cabana”.

Margaret har experimenterat med nya kläder i veckan och kanske bidrog det till att hon gick segrande ur duellen och blev kvällens första finalist.

Sist till final var Mendez som slog ut Sigrid Bernson.

Läs mer: Sandmans låt den enda som har chansen i finalen

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.