Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Musik

Drakes mystiska hälsning på svenska

Den kanadensiska rapparen Drake droppar en svensk rad på sin Instagram.
Den kanadensiska rapparen Drake droppar en svensk rad på sin Instagram. Foto: TT

Har Drake plötsligt lärt sig svenska? I ett inlägg på Instagram skriver den kanadensiska artisten ”Klubben går upp, på en Tisdag” till fansen stora förvirring.

Meningen är en direktöversättning av raden ”club goin' up, on a tuesday” från Drakes remix av ILoveMakonnens låt ”Tuesday”. Men där slutar ledtrådarna.

I kommentarsfältet ställer sig nu många frågande till artistens hälsning. ”Kan det här betyda att min bro Drizzy kommer till Sweden??” skriver en av artistens 16,8 miljoner följare.

På skivbolaget Universal, som representerar Drake i Sverige, ställer man sig lika frågande till artistens meddelande och kan inte svara på om han befinner sig i Sverige. 

En som däremot verkar veta mer är den svenska videoregissören Nikeisha Andersson, som under hösten har befunnit sig i USA och arbetat med en video till artisten Dennis Graham – Drakes pappa.

– Jag får inte säga något. Håll utkik på hans Instagram i nästa vecka så kanske han avslöjar mer, säger hon hemlighetsfullt.

Kan meddelandet betyda att han är klar för en spelning i Sverige?

– Det är en gissning så god som någon, säger Nikeisha Andersson.

Klubben går upp, på en Tisdag

Ett foto publicerat av champagnepapi (@champagnepapi) Dec 14, 2015 kl. 3:44 PST

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.