Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-03-31 19:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/musik/ebbot-lundberg-jag-spelade-av-mig-alla-konflikter/

Kultur

Ebbot Lundberg: ”Jag spelade av mig alla konflikter”

Bild 1 av 8 När Ebbot gick upp i vikt bytte han scenkostymen mot mammaklänning. Hans fru Sanna designade då hans första kaftan. Det är fortfarande hon som ritar hans kläder. Men hon ­klipper inte hans hår.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 2 av 8 Ebbot Lundberg älskar sina hundar, här Moses och Astrid. ­Efter att den här bilden togs köpte han två till, åtta veckor gamla leonbergervalparna Dante och Buddha. Allihop sover nedanför hans säng.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 3 av 8 Martin McFauls och Ebbots röster limmar ihop i stämsången. De har känt varandra ända sedan gymnasiet, då Martin anade genialiteten bakom Ebbots hemsnickrade suparvisor. I dag är ­Ebbot lika imponerad av Martins första skiva ”Pop mansion”.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 4 av 8 2013. I TV4:s ”Så mycket bättre” med Agnes Carlsson och Lill Lindfors.
Foto: TV4
Bild 5 av 8 2005. The Soundtrack of Our Lives kommer med sin femte skiva, ”A present from the past”.
Foto: Fredrik Sanberg/TT
Bild 6 av 8 2003. Återförening med Union Carbide Productions på Hultsfredsfestivalen.
Foto: Jessica Gow
Bild 7 av 8 2013. Världens största mikrofon, som Ebbot Lundberg är delägare i tillsammans med konstnären David Öberg, ska skeppas till Kina för att säljas på auktion. Mikrofonen är 4,5 meter lång och väger 800 kg.
Foto: Björn Lindgren/TT
Bild 8 av 8 1969. Ebbot Lundberg, 3 år, (till ­vänster) är fotomodell i Borås textiliers katalog.
Foto: Borås textilier

Han dök naken i publikhavet och gaffatejpade sina mest privata delar offentligt. I ett kvarts sekel var ­Ebbot Lundberg frontfigur i kultförklarade Union ­Carbide ­Productions och The Soundtrack of Our ­Lives. Hans hejdlösa röjande på scen gav honom rykte som värsting till och med i rockbranschen, men i hemlighet önskar han att livet vore en musikal.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in