Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Musik

Elijah Wood spelar i Stockholm – som dj

Den amerikanska skådespelaren Elijah Wood extraknäcker också som dj.
Den amerikanska skådespelaren Elijah Wood extraknäcker också som dj. Foto: Richard Shotwell / Ap

För de flesta är han fortfarande Frodo Bagger i ”Härskarringen”-trilogin. Men den amerikanska skådespelaren har även andra kall. I juni uppträder han med sin dj-duo Wooden Wisdom på Södra teatern i Stockholm.

Den 10 juni firar indieklubben Baba Sonic femton år i Stockholms klubbliv med en minifestival på Södra teatern. En av akterna som uppträder på festivalen är Wooden Wisdom – dj-duon beståendes av skådespelaren Elijah Wood och hans musikkompanjon Zach Cowie, som gör sin första spelning i Stockholm.

– Vi började titta på en bokning för några år sedan men det är först nu vi har hittat rätt tillfälle för att flyga in dem, säger arrangören Christian Lilja.

Duon träffades 2011 och har sedan dess turnérat världen över. I en intervju i Autre beskrivs deras stil som en blandning av disco, rock, house och jazz och funk – som de spelar uteslutande på vinyl.

– Det är så många saker som kan gå fel när man spelar vinyl, så det kräver att man är uppmärksam hela tiden [...]. Dessutom låter det riktigt bra. Det är på riktigt, det är fysiskt, sa Wood till tidningen då.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.