Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Musik

”Euphoria” i ny version av Loreen

På tisdagskvällen besökte Loreen svenska ambassadens fest i anrika Villa Petrolea i Baku, Nobelfamiljens residens medan de utvann olja i Azerbajdzjan från 1870-talet och nästan 50 år framåt.

Loreen överraskade gästerna på den traditionsenliga nordiska festen inför schlager-EM med en ny version av "Euphoria".

Ackompanjerad av en azerisk stråkkvartett framförde hon låten i en långsam och suggestiv tappning som hon, elektroniska trummor till trots, kallade akustisk.

– Jag satt och jobbade med den bara några dagar innan jag åkte ner, jag är väldigt nöjd med hur det blev, säger Loreen.

Enligt Camilla Bjering von Zweigbergk på Loreens skivbolag kan låten mycket väl komma som singel.

På festen uppträdde även Alexander Rybak, norrmannen som vann schlager-EM 2009. I helgen ställde Rybak till ett uppträdande när han uppträdde på den fest som anordnades av Norges ambassadör i Baku. När ljudet krånglade lämnade den norske schlagerstjärnan scenen och vägrade framföra sitt paradnummer, vinnarlåten "Fairytale". På den svenska festen framförde Alexander Rybak sin låt utan incidenter.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.