Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Musik

Fansens revolt mot Euroclub i Baku

Schlagerfansen i Baku har tröttnat på hur de azeriska arrangörerna sköter festen på den officiella klubben Euroclub. Nu arrangerar fanklubben OGAE en egen fest dit de hoppas locka de runt 2000 schlagerälskare som rest till Azerbajdzjan.

– På alla andra Eurovision som jag har varit på kommer fansen in på Euroclub, men inte här, säger det svenska schlagerfanet Anders Ringqvist som är i Baku för att uppleva tävlingen på plats.

Flera discjockeyer från schlager-EM:s officiella fanklubb OGAE har bokats till Euroclub i Baku bara för att få sina spelningar inställda i sista stund. I stället för skivvändare med stora schlagerkataloger har de azeriska festfixarna ställt jazzband och lokala artister på scenen.

– Vi har tröttnat eftersom det inte spelas Eurovision-musik på Euroclub och eftersom fansen inte får komma in, säger Anders Ringqvist.

Festen anordnas i ett lägenhetskomplex i Baku som under schlager-EM hyrs ut till fans.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.