Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Musik

Fler biljetter till Beyoncé kan släppas

Konserten på Friends arena i Solna den 26 juli är Beyoncés första i Sverige sedan 2013, och ett led i hennes ”The formation world tour”.
Konserten på Friends arena i Solna den 26 juli är Beyoncés första i Sverige sedan 2013, och ett led i hennes ”The formation world tour”. Foto: Matt Slocum/AP

Många besvikna fans blev utan biljett när försäljningen till Beyoncés omtalade Sverigekonsert startade i morse. Nu kan de få en ny chans.
– Det är absolut en möjlighet, säger Kristofer Åkesson, pressansvarig på Live Nation.

Klockan nio under måndagsmorgonen släpptes biljetterna till Beyoncés uppmärksammade konsert på Friends arena i Stockholm i sommar. Men biljetterna sålde slut snabbt och många besvikna fans fick ge upp när de, trots köande och löfte om biljetter, inte kunde slutföra sina beställningar på Ticketmasters hemsida.

09.01 och Alla biljetter är slut. Hur i helvete går det till? Samtidigt går det att köpa biljetter på varenda jävla mumbo jumbo biljettsajt för minst 1500 kr.. ett riktigt jävla lurendrejeri”, skriver en av många upprörda personer på Ticketmasters Facebook-sida.

Arrangören Live Nation vill inte kommentera enskilda kundfall, men menar att det inte rör sig om tekniska problem. 

— Inför den här typen av heta konserter är det tyvärr ett resultat av utbud och efterfråga. Det är helt enkelt så att väldigt många fler vill se Beyoncé än vad som får plats på Friends arena, säger Kristofer Åkesson, pressansvarig på Live Nation.

Att biljetter säljs svart till överpris via andra sajter menar han är ”förkastligt”.

—Vi har alltid en begränsning på hur många biljetter man får köpa. Men tyvärr finns det inget sätt att komma runt det här problemet – så länge det finns folk som vill göra affärer på att lura fans så kommer det att fortgå. Vi är noga med att poängtera vikten av att vända sig till auktioriserade återförsäljare.

Varför spelar hon inte på en större arena?

— Rent krasst har vi har knappt några arenor som drar större publik än Friends. Det här är alltid en diskussion vi för utifrån artistens visioner. När U2 spelade i Stockholm valde de till exempel att istället göra fler konserter på Globen för en mer ”intim” känsla.

Kristofer Åkesson vill inte uppge hur många biljetter som såldes under morgonen men säger att det kan bli aktuellt med fler släpp framöver.

— Det är absolut en möjlighet. Först vill vi säkertställa att alla som köper biljett får en bra konsertupplevelse. Men i takt med att vi vet mer detaljer är det inte ovanligt att man gör en rad mindre släpp när det börjar närma sig.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.