Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Musik

Hellström släppte singel i natt

Foto: Jonas Lindstedt

”Sweet som en båt rullar på öppet hav rullar jag i min babys armar”. Så inleds Håkan Hellströms nya singel ”Hon är en runaway” som släpptes i natt. Det är den andra singeln från den kommande ep:n ”1974” som släpps den 29 april och som kommer att bestå av totalt fyra låtar.

Den första singeln ”Din tid kommer” kom den 2 april och har beskrivits som en klassisk arenalåt, perfekt för sommarens två Ullevispelningar. ”Hon är en runaway” skiljer sig en hel del mot föregångaren. Här sjunger Hellström med len stämma mot böljande gitarrer. Texten handlar om båtar, hav, avsked och Diane Keaton-ögon och klockar in på totalt 4 minuter och 50 sekunder.

I augusti kommer Hellströms nästa fullängdsalbum. Det har av producenten Björn Olsson beskrivits som ”mindre indie och mer Abba”.

Quiz: Vem står för vilket citat – William Shakespeare eller Håkan Hellström?

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.