Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-15 12:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/musik/hoga-nord-stanger-kafeet-satsar-allt-pa-musiken/

Musik

Höga Nord stänger kaféet – satsar allt på musiken

Ägaren Mathias Nilsson ska satsa på musiken när Höga Nord stänger. Foto: Emma Edwards

Skivbolaget Höga Nords kafé i centrala Göteborg har hyllats av välrenommerade White Guide och blivit omskrivet i tidningar som New York Times och The Guardian. I december slår kaféet igen och Höga Nord ska satsa all energi på musiken.

Kafé Höga Nord på Kyrkogatan i Göteborg har i snart fyra år varit ett självklart stopp för västsvenska musikälskare. Kaféet har fått flera utmärkelser av restaurangguiden White Guide och väckt uppmärksamhet långt utanför Sveriges gränser, med omnämnanden i tidningar som New York Times och The Guardian.

Det lilla kaféet ligger vägg i vägg med skivbutiken Music Lovers Records och ägaren Mathias Nilsson driver även skivetiketten Höga Nord Rekords.

Höga Nord skriver nu på Facebook att kaféet kommer att stänga och fullt fokus ligga på musikutgivning:

”Att för oss finna tiden att hinna driva både ett kafé, skivbolag och skivbutik är tyvärr en omöjlighet. Vi har därför valt att våra framtida enskilda fokuseringar kommer att ligga på musikutgivning och skivförsäljning.”

Höga Nord ger i första hand ut skivor med västsvenska storheter som Uran och Robert Leiner, men har även släppt musik med bland andra Andrews Weatherall, The Brian Jonestown Massacre och Pete Bassman.

”Allt har sin tid. Jag och Gustaf (Dicksson reds. anm.) kommer att att gå skilda vägar och jag kommer att fortsätta driva höga Nord Rekords”, skriver Mathias Nilsson i ett sms till DN.

För den som är sugen på ett smörrebröd hållet kaféet öppet fram till den 22 december.

”Tack så otroligt mycket för att vi fick existera här samtidigt och tillsammans med er!” skriver Höga Nord på Facebook.