Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Musik

Hultsfreds rockarkiv hotas

Svensk rockarkiv i Hultsfred hotas av nedläggning. Verksamheten finansieras i dag av Hultsfreds kommun, men utan statligt stöd kan arkivet tvingas stänga, rapporterar Sveriges Radios "Mitt i musiken".

– Vi kan inte bära kostnaderna ensamma, så blir det ingen nationell finansiering är det risk för att arkivet läggs ner, säger Lars Rosander, ordförande i kommunstyrelsen i Hultsfreds kommun till "Mitt i musiken".

Samlingarna omfattar flera hundra tusen föremål med anknytning till den svenska rockhistorien. Statens musikverk har skrivit till regeringen och föreslår att staten ska bidra med lika mycket pengar som de regionala aktörerna i dag tillför, samt att Rockarkivets verksamt blir en del av Musikverkets uppdrag.

Artikeln har tillfogats en rättelse.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.