Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Musik

Johnny Depp och Alice Cooper gör konsert i Stockholm

Foto: Jordan Strauss/AP

Hollywoodstjärnan Johnny Depp, hårdrockslegendaren Alice Cooper och Aerosmith-gitarristen Joe Perry kommer att ställa sig på samma scen i Sverige när deras band Hollywood Vampires kommer till Gröna Lund den 30 maj.

Hollywood Vampires bildades som en dryckesklubb för kända musiker i början på 1970-talet. Alice Cooper var en av ursprungsmedlemmarna i ”föreningen” som även innehöll idoga festare som Beatlestrummisen Ringo Starr och The Who-diton Keith Moon.

För tre år sedan beslutade Cooper sig för att ruska liv i den gamla gruppen och bjöd då in Depp och Perry. I fjol släppte de sitt självbetitlade debutalbum.

Spelningen i Stockholm blir deras första i Sverige.

Johnny Depp och hans gitarr har tidigare gästat band och artister som Oasis, Shane MacGowan och Marilyn Manson i studion.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.