Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Musik

Justin Timberlake stäms för ”Damn girl”

Foto: Sanford Myers/AP

Justin Timberlake stäms av disco-artisten Perry Kibbles syster och arvtagare. Hon hävdar att stora delar av Timberlakes hit ”Damn girl” är kopierade från Kibbles låt ” A new day is here to last”.

Systern och bolaget PK Music vill ha skadestånd och att Timberlakes låt ska sluta reproduceras, distribueras och framföras. Flera andra artister, bland annat Will.i.am, finns med i stämningen, skriver Billboard.

Många nutida artister har stämts för upphovsrättsintrång av arvtagare till gamla artister. Bland annat gick Marvin Gayes familj till rättegång förra året mot Pharell Williams och Robin Thicke. Jay Z och Timbaland har stämts av arvtagare till en egyptisk kompositör.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.