Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Musik

Kultband tvingade Gröna Lund att stänga porten

Kultbandet Tenacious D har fått Gröna Lund att stänga entrén. Polisen är på plats för att hjälpa till att hålla ordning på de tusentals fans som samlas utanför grindarna.

Publiktrycket inför kultbandet Tenacious D:s spelning på Gröna Lund tvingade tivolit att stänga entrén flera timmar före konserten. Polisen tillkallades till platsen för att hålla ordningen när tusentals människor nekades att se sina idoler uppträda.

– Folk har försökt klättra och simma in, säger polisen Eva Nilsson till DN.

– De har stängt av Djurgårdsbron. Det står helt still i trafiken. Polisen här säger att det är helt proppat, att det är kaos och ingen kommer in, säger Thomas Karlsson, DN:s fotograf på plats.

Redan tre timmar innan Tenacious D intog scenen på Gröna Lund tvingades tivolit att stänga entrén. Då hade bandet, bestående av skådespelaren Jack Black och hans vapendragare Kyle Gass, redan fyllt nöjesparken till brädden.

– Vi har en maxgräns på 17 000 personer. När vi närmar oss den måste vi pausa insläppet. Är det många som går kan vi börja släppa in igen, säger Gröna Lunds informationschef Annika Troselius.

Utanför grindarna samlades det en stor mängd människor som hoppades på att komma in till spelningen. Tenacious D är en kultduo med humoristiska rocktexter som har en mycket trogen skara fans.

– Det är många som hört av sig redan innan och velat köpa biljetter trots att det inte går. Vi förstod att det här skulle bli stort och har maxat all typ av säkerhetspersonal, säger Annika Troselius.

På båtar, spårvagnar och bussar på väg till Djurgården informerades resenärer om att det var fullt på spelningen. Det förhindrade inte att många ändå tog sig dit. Polisen var därför på plats för att hjälpa till att hålla ordningen.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.